در حال حاضر ارسال محصولات برای شهر اصفهان با پیک ویژه و سایر استان ها توسط باربری ارسال می گردد. مشتریان سایر استان ها جهت ثبت سفارش با شماره تلفن ۰۹۳۶۷۱۳۲۸۳۸ تماس حاصل نمایند
جستجو

نحوه آب بندی و استفاده دیگ سنگی

آموزش آب بندی دیزی و دیگ سنگی


دیزی سنگی یا هرکاره که در منازل و رستوران سنتی برای پخت و پز انواع غذاهای آبدار مانند انواع آبگوشت ، خورش ، سوپ ، آش  و… استفاده میشود. ,

کاری که باید پیش از آب بندی دیزی سنگی و دیگ سنگی انجام دهید.

مطابق توضیحات و تصاویر ابتدا خاک سنگی که داخل و بیرون ظرف سنگی هنگام تراشیدن سنگ بجای مانده را با دستمال کاملا خشک تمیز کنید.

دیگ را بشویید تا خاک حاصل از تراش آن و سطح آن تمیز شود. سپس دیگ سنگی را چند ساعتی بگذارید تا خشک شود.

بعد از خشک شدن، تمام سطوح داخل، بیرون و درب ظرف دیزی سنگی با روغن دنبه یا روغن مایع  کاملا چرب کنید.

میتوانید همچنین روغن گرم با زردچوبه ی فراوان مخلوط کرده و به تمام سطح دیگ بمالید.



آب بندی دیزی سنگی,ترمیم ترک ظرف سنگی,آماده سازی دیگ سنگی,آب بندی دیگ سنگی,ترمیم ترک قابلمه سنگی,رفع ترک ظروف سنگی,تعمیر,آببندی,آب بندی,






  1. بعد از اینکه ظرف را کاملا چرب کردید بگذارید در گوشه ای گرم به مدت یک  روز بماند تا روغن را کاملا به خود جذب کند. مثلا کنار بخاری یا در  تابستان در آفتاب قرار دهید.
  2. پس ﺍﺯ یک روز ظرف سنگی ﺭﺍ ﺑﺸﻮﯾﯿﺪ.
  3. روغن کاری ظروف سنگی به اتمام رسیده و اکنون ظرف سنگی شما آماده آب بندی ﺍﺳﺖ.
  4. توجه کنید که همواره تمام سطح داخلی و خارجی دیگ سنگی  می بایست سیاه باشد. چون هرچه چرب باشد، دیگ محکمتر خواهد بود. پس دیگ را  خیلی با مایع ظرفشویی نشویید. شستن دیگ با آب خالی بهترین روش است. اما در  صورت نیاز فقط دو قطره مایع روی اسکاچ ریخته و سطح داخلی دیگ را بشویید. در  کل شستن این ظروف بسیار راحت است.




آموزش آماده سازی دیگ سنگی و یا اصطلاحا آب بندی دیگ سنگی اولیه که لازم است برای اولین بار حتما انجام شود. برای ترمیم ترک ظرف سنگی هم مناسب است.

( این کار را می توانید در صورتی که ظرف سنگی ترک برداشت یا چکه کرد نیز، به کار ببرید.)

  • در ظرفی که قبلا روغن مالی شده و در آفتاب خشک شده، مقداری آب به همراه  مقدار نسبتا متوسط گندم بدون پوست و جو بدون پوست به همراه مقدار زیادی  زرد چوبه بریزید و روی گاز با شعله ی کم بگذارید. هدف این است که این مواد  غذایی لعاب پس دهند.
  • سپس بگذارید ری گاز حدود ۵ ساعت خوب جا بیفتد و لعاب پس دهد.
  • مراقب باشید آب درون دیگ، کم یا خشک نشود. درصورتی که نیاز بود به ظرف  در حال پخت آب اضافه کنید، فقط آب جوشیده داخل آن بریزید. (ریختن آب سرد  باعث گرم و سرد شدن و گاها ترک خوردن می شود)
  • سپس اجاق را خاموش کنید و صبر كنید تا لعاب حبوبات داخل دیگ سنگی، كاملاً خنك شود.




نکات مهم ﻫﻨﮕﺎﻡ ﭘﺨﺖ ﻭ ﭘﺰ ﺑﺎ ظرف دیزی ﺳﻨﮕﯽ و کارهایی که دیگ سنگی را خراب می کند.

  1. سرخ کردنی و تفت دادن کاملا ممنوع.
  2. فقط غذاهای آبدار درون دیگ پخت شود.
  3. شعله گاز بسیار کم باشد.
  4. ﻫﯿﭻ ﮔﺎﻩ ﻧﺒﺎﯾﺪ ﺁﺏ داخل ظرف کم و خشک شود.
  5. در صورت کمبود آب غذا در ظرف سنگی، فقط در آن آب جوش بریزید.
  6. بهتر است دیگ سنگی را مستقیماً روی شعله‌ی اجاق قرار ندهید و زیر آن پایه فلزی یا شعله پخش کن قرار دهید.
  7. سعی كنید از ظروف سنگی و هرکاره را با احتیاط حمل کنید تا دچار ترک خوردگی و شكستگی نشوند.
  8. در آن شیر نجوشانید.
  9. ظرف سنگی داغ و گرم را به هیچ عنوان نشویید. در واقع ظرف سنگی نباید تحت هیچ شرایطی گرم و سرد شود چون ترک بر میدارد.
  10. برنج دم نکنید.
  11. انواع خورشت های آبدار را به راحتی می توانید استفاده کنید.
  12. سطح داخلی و خارجی دیگ سنگی همیشه باید چرب باشد. پس در شستن این ظرف خیلی زیاده روی نکنید و اجازه دهید سطح دیگ کمی چرب باقی بماند.




  • با این نکات ساده، به راحتی از ظرف سنگی پر خاصیت خود، تا مدت های بسیار طولانی استفاده کنید.
  • لازم به ذکر است که در صورت استفاده صحیح، دیگ های سنگی تا دویست سال هم عمر می کنند!
  • به جای صرف هزینه های زیاد برای قرص آهن و روی و … ، غذاهایتان را در ظرف سنگی بپزید.
  • ظروف سنگی را به هر کس که دوستش دارید، پیشنهاد و هدیه بدهید.